miércoles, 25 de noviembre de 2015

NOTA DE RESPOSTA PER A DONES LLIURES I ALTRES SIGNANTS

Davant el comunicat públic de Dones Lliures sobre el nostre Partit i la seva gestió d'un problema de gènere entre una de les integrants i un exmilitant del PML (RC) volem respondre amb algunes qüestions:

[Fa uns mesos vam rebre una explicació per escrit de tot el que una actual integrant de Dones Lliures havia viscut amb un (ex) membre del nostre partit durant i després de la seva relació afectiva, vam estar a plena disposició per a ella i vam tractar de resoldre la situació. Ens sorprèn per tant trobar-nos amb aquest comunicat públic -que no tenia res a veure amb el que s'ha exposat anteriorment- de Dones Lliures.]

Des del PML (RC) crèiem estar resolent el problema de gènere de forma constructiva junt i des del començament amb la integrant de Dones Lliures, sense escarni públic, sense afany de destruir al nostre militant d'aquell llavors i / o per extensió al nostre Partit. La responsable de Gènere del nostre partit -a la qual s'esmenta en repetides ocasions i de manera ofensiva al comunicat- ha tingut des del principi i en tot moment un tracte respectuós i cordial, i ha posat tots els seus esforços en el problema, ja que les qüestions de gènere són de primer ordre en el nostre partit i l'eina de la crítica i l'autocrítica, juntament amb la constant formació i pràctica, ens permeten gestionar sense cap tipus de por ni pudor qualsevol qüestió de gènere sigui aquesta externa o interna, o com era en el cas: les dues, ja que una de les parts no pertanyia al PML (RC) i l'altra sí.

En cap moment ha condicionat el nostre treball respecte a aquesta qüestió concreta la suposició que es fes públic o no, ja que la mateixa trajectòria del nostre partit dóna bon compte que no tenim cap problema a confrontar amb la veritat i la coherència política per davant. El que veritablement ens importa és la gestió en si dels problemes i les resolucions dels mateixos, i és per això que arribats a aquest punt volem informar que aquesta persona ha estat expulsada del nostre partit.

El motiu que ens ha obligat a expulsar-lo és el següent: després obrir-li un procés a causa de

- La seva nul·la implicació i intent de millora tant pel que fa al conflicte amb la integrant de Dones Lliures com amb altres dones
- Les repetides actituds patriarcals que ha tingut amb altres persones, i el tracte ofensiu amb coneixement d'aquestes

Encara que en un principi va reconèixer algunes actituds i semblava per tant disposat, a mesura que ha anat passant el temps ens hem adonat que no era així en absolut. Se li ha exigit una autocrítica real per continuar la seva militància en el PML(RC) i no és només que s'ha mostrat indiferent cap a ella, sinó que se li han donat diversos avisos i ha acabat dirigint-se cap als seus ex camarades reconeixent (tot i la gravetat de la qual suposa que l'acusin de ser un maltractador) no és un tema rellevant per al, pel que finalment s'ha convertit en una situació insostenible. Ni consentim ni tolerem aquesta deixadesa i indiferència, ofensa a les víctimes del maltractament, amb cap persona. Considerem que és una actitud que no té cabuda ni en el nostre partit, ni en cap altre espai.

Durant aquest procés en el qual se li ha pressionat diàriament per al seu canvi absolut, ha decidit abandonar-lo -i ENCARA això no l'eximeix ni li allibera d'això- el que si és absoluta, és la seva expulsió permanent del Partit, per això qualsevol tipus d'al·legació seva al respecte ens resultarà
indiferent.

Volíem informar també que la primera persona externa al partit que ha sabut de la seva
expulsió ha estat la integrant de Dones Lliures, ja que considerem que formava part en aquest intent de reconstrucció de l'altra persona i que tenia per tant sentit i tot el dret a saber-ho.

D'altra banda volem deixar clar el nostre complet rebuig cap als signants que utilitzen aquest comunicat i instrumentalitzen els problemes de gènere, adherint-se a campanyes com aquesta contra el nostre Partit, amb l'única finalitat de destruir-nos.

NOVEMBRE 2015

PARTIT MARXISTA LENINISTA RECONSTRUCCIÓ COMUNISTA

No hay comentarios:

Publicar un comentario